Deelnemers Concours 2019 geselecteerd

Deelnemers Concours 2019 geselecteerd

22-Feb-2019

Hans Steketee

Niet eerder wilden zoveel organisten meedoen aan dit Alkmaarse concours dat gehouden wordt van 21 tot en met 28 juni. Vijfenveertig aanmeldingen uit dertien landen en deze keer plaats voor tien deelnemers. Het Orgel Festival Holland beleeft hoogtijdagen.
De juryleden van de voorselectie Tjeerd van der Ploeg, Frank van Wijk en Pieter van Dijk hebben na vele uren intensief luisteren hun keus gemaakt. Zonder te weten van wie de ingestuurde opnamen waren, gaven ze aan de volgende musici hun hoogste waarderingen: Victor Manuel Baena de la Torre (Spanje), Oliver Brett (Verenigd Koninkrijk), Gerwin Hoekstra (Nederland), Freddie James (Verenigd Koninkrijk), Heejin Kim (Zuid Korea), Antõnio Pedrosa (Portugal), Owen Reid (USA), Daniel Seeger (Duitsland), Vittorio Vanini (Italië) en Edith Yam (Australië).
Zij worden traditiegetrouw uitgenodigd voor het kennismakingsweekend. Naast het ontmoeten van hun medestrijders kan dan ook op de drie unieke ´concours´-orgels worden gespeeld. Dinsdag 18 juni worden ze ontvangen door het bestuur. Dan vindt ook de loting plaats voor het moment van optreden in de eerste ronde. Vrijdag 21 juni bijt om 14.00 uur de eerste kanshebber de spits af.
De kandidaten zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Binnenkort volgt meer informatie over deze musici.