OFH wenst u prettige feestdagen en een muzikaal 2020

OFH wenst u prettige feestdagen en een muzikaal 2020

23-Dec-2019

Hans Steketee

Het zijn snelle tijden, er gebeurt zoveel, er is zoveel te doen en er zijn zoveel kanalen die ons over van alles informeren, voor terugblikken is nauwelijks tijd. Toch, nu het festivaljaar 2019 bijna is afgelopen, presenteren we een korte after movie van ons geslaagde festival, een beetje nagenieten mag in deze donkere dagen.

Inmiddels krijgt het festival van 2021 al vorm. En ook in het ´tussenjaar´ 2020 zal het OFH van zich laten horen. Maar meer daarover in het nieuwe jaar op de festivalsite en Alkmaar Orgelstad.

Voor de musici onder ons zijn de laatste weken van het jaar vaak een drukke periode. Zoveel concerten en andere uitvoeringen waar men aan meewerkt en waar iedereen naar kan gaan luisteren. Maar ook vanuit de luie stoel kan volop van muziek genoten worden. Wat te denken van de vele integrale opnamen van de composities van Johann Sebastian Bach.

Ook Pieter van Dijk, stadorganist van Alkmaar, is alweer halverwege met zijn opnamen van Bach?s complete orgelwerken en hij zich voegt in de rij met velen. Maar waarom eigenlijk deze muzikale krachttoer? Pieter van Dijk vertelt erover in een openhartig interview met Vox Humana Journal: "Waarom niet? Ik speel en studeer graag muziek van Bach en als ik het ga doen, moet ik beginnen voordat ik te oud word."[http://www.voxhumanajournal.com/dijk2019.html] Zijn persoonlijke en kundige invulling van al die momentopnamen op bijzondere instrumenten, maken zijn reeks waardevol en spannend om naar te luisteren. Alle informatie over de verschenen albums en wat nog gaat komen is te vinden op www.dmp-records.nl of klik op de cd-cover in de slider van Alkmaar Orgelstad.