MUSICIAN

Daniel Seeger (Germany 1997)

Daniel Seeger (* 1997) kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd en later ook viool- en percussielessen, voordat hij in 2012 orgelstudent werd van KMD Helmut Brand aan de Stadtkirche Tuttlingen. Twee jaar later werd hij als jonge student toegelaten tot de orgelklassen van Prof. Stefan Johannes Bleicher en Mario Hospach-Martini aan het Staatscollege voor Muziek in Trossingen.
Sinds 2016 studeert hij orgel aan de Universiteit van Kunsten Berlijn met Prof. Leo van Doeselaar en Prof. Erwin Wiersinga, evenals kerkmuziek. Masterclasses met Arvid Gast, Martin Schmeding, Theo Jellema, Paolo Crivellaro, Baptiste-Florian Marle-Ouvrard en anderen voltooiden zijn studie. Daniel is niet alleen organist maar ook de kerk- en kamermusicus. Hij neemt bij de katholieke parochiekerk van St. Louis in Berlijn-Wilmersdorf uitgebreide activiteiten als kerk muzikaal assistent waar. Ook treedt hij op met solisten en in kamermuziek ensembles als organist, pianist, continuo-speler en begeleider van koren. Zijn persoonlijke passie is vooral het concertante orgelspel.
In wedstrijden als die van het Muziekfestival voor de Jeugd (orgel, piano, kamermuziek), van de Duitse Vereniging van Musici en die van liturgisch orgelspel van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Württemberg, kon hij zijn muzikale vaardigheden op de proef stellen en werd hij bekroond met talrijke prijzen.