Masterclasses door Pieter van Dijk en Frank van Wijk

Masterclasses door Pieter van Dijk en Frank van Wijk

03-Feb-2022

Hans Steketee

Een uniek voorproefje van de Internationale Orgelacademie Alkmaar 2022

Het voordeel van heel oude muziek is, dat we niet weten hoe het toen gespeeld werd. Dat maakt voor de hedendaagse musicus de weg vrij een veelvoud aan muzikale verhalen te ontlenen aan de overgeleverde muziekmanuscripten. Het belooft komend festival met fantasievolle musici als Benoît Mernier, Michel Bouvard, Johannes Strobl, Martin Schmeding en Menno van Delft een spannende academie te worden. In wat voor verhalenrijkdom gaan ze je meenemen en onderdompelen? En welke daarvan wil je straks zelf doorvertellen of opnieuw vertellen?

Daar kom je alleen achter door je aan te melden voor de Internationale Orgelacademie in Alkmaar, van maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli 2022.

Aanmelden kan [HIER]

Laat je als voorproefje overtuigen door twee masterclasses door Pieter van Dijk en Frank van Wijk.

Pieter van Dijk vertelt zijn verhaal aan de hand van de partituur van Fantasia auf die Manier eines Echo [SwWV 275] van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) op het Van Covelensorgel uit 1511.

[movie] [partituur]

Frank van Wijk neemt je mee in zijn bespiegelingen over verschillende versies van Johann Sebastians Bach?s (1685-1750) Preludium in C [BWV 545] op het Van Hagerbeer-Schnitgerorgel uit 1725.

[movie] [partituur1] [partituur2]